Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовжується відкритий діалог податківців Полтавщини з аграріями

опубліковано 01 травня 2024 о 16:04

У надзвичайно складних умовах воєнного стану аграрії області збільшують обсяги виробництва, активно підтримують мужніх захисників Збройних Сил України. Саме тому комунікація, співпраця та проведення роз’яснювальної роботи щодо діючих норм податкового законодавства для аграріїв Полтавщини  завжди в фокусі уваги податківців області. 
Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Полтавській області відбулась чергова робоча зустріч очільниці податкової служби області Алли Рябкової та керівника громадської організації «Полтавське обласне об’єднання фермерів і приватних землевласників імені героя України, героя Небесної сотні, Віктора Чміленка» Василя Бурлаки.  
Обговорили найактуальніші для сільгоспвиробників питання та практичні аспекти застосування податкового законодавства: порядок оподаткування коштів, отриманих у вигляді грантової допомоги, в залежності від грантодавця та грантоотримувача, цільового призначення, відображення даного виду доходу  в податковій звітності, особливості спрощеної системи оподаткування для платників єдиного податку ІV групи. 
Очільниця податкової служби області детально зупинилась на нормах Закону України від 23.02.2024 № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», який набрав чинності 16 березня 2024 року. 
Алла Рябкова відзначила, що  саме завдяки відкритій комунікації, робочим зустрічам, під час яких є можливість отримати зворотній  зв’язок від платників податків, формуються засади довіри представників бізнесу до органів державної влади, що є важливим фундаментом для розвитку країни. Разом до  Перемоги, в єдності наша сила! 
                                                 

Головне управління ДПС у Полтавській області