Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семенівська ДПІ: проведено «круглий стіл» за участю представників Семенівської селищної ради

опубліковано 02 січня 2024 о 15:03

Нещодавно за участі начальниці Семенівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Любові Волошин та представників Семенівської селищної ради відбувся захід у форматі «круглого столу» на тему: «Розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників податків».

У ході зустрічі Любов Волошин провела інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо популяризації сучасного сервісу «Електронний кабінет платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова». Наголосила на перевагах електронних сервісів податкової служби, які постійно розширюються і удосконалюються.

Також учасникам роз’яснено вимоги законодавства щодо застосування РРО/ПРРО, доведено інформацію про відновлення з 01 жовтня поточного року застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО. Повідомлено, що платники податків, які бажають встановити безкоштовне ПРРО від ДПС, мають можливість отримати консультацію та практичну допомогу безпосередньо в Центрі обслуговування платників Семенівської ДПІ.  

Для зручного і швидкого отримання послуг податківиця порадила користуватися Електронним кабінетом, який налічує 130 електронних сервісів, що забезпечують можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та іншими нормативно-правовими актами.

За допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» платники податків мають можливість дистанційної роботи в режимі он-лайн, зокрема, подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО.

Цей зручний безкоштовний сервіс працює цілодобово в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт - пристроїв з використанням електронно-цифрового підпису будь якого акредитованого центру сертифікації ключів

Крім того, посадовець наголосила що для зручності платників податків ДПС також запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Мобільний застосунок надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки. Його можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. Для цього потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

 «Моя податкова» містить такі розділи: 

- «Мої дані» - можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом; 

- «Послуги» - направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів; подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка); 

- «Повідомлення» - доступні: квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листи контролюючого органу. 

Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID тощо. 

Присутнім було запропоновано приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». 

Крім того, щоб швидко і зрозуміло дізнатися про особливості податків і зборів, функціонал електронних сервісів пропонує розділ вебпорталу ДПС "Онлайн-навчання" за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/. Робота ДПС активно спрямована на розвиток онлайн-сервісів, щоб зробити максимально зручними свої послуги для платників податків. 

 

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області.