Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відкритий діалог податківців Полтавщини з керівництвом територіальних громад

опубліковано 28 грудня 2023 о 15:23

Начальниця Шишацької  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Валентина Молька провела робочу зустріч із керівництвом Шишацької територіальної громади Туткою Олександром Івановичем. Темою зустрічі стали зміни у податковому законодавстві відповідно до Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»   (далі – Закон № 3219). Посадовець наголосила, що  Закон № 3219 спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу».

Віта Шаповал акцентувала увагу на перевагах застосування програмного РРО, розробленого ДПС, зосередившись на тому, що фізичні особи-підприємці можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО (ПРРО), у залежності від своїх потреб. ПРРО можливо зареєструвати через Електронний кабінет, при цьому, ПРРО має низку переваг перед класичними касовими апаратами.

Також обговорили особливості відновлення відповідальності за порушення у сфері проведення готівкових розрахункових операцій та застосування РРО/ПРРО ФОП – платниками єдиного податку на території сіл та селищ.

Під час зустрічі також розглянули особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб, порядок вручення податкових повідомлень-рішень, терміни звірки та сплати, а також декларування доходів отриманих у 2022 році.

Шишацька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області