Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч у Козельщинській ДПІ з представником Громадської організації «Розвиток місцевих громад»

опубліковано 28 грудня 2023 о 15:19

У Козельщинській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області нещодавно відбулась робоча зустріч начальниці Козельщинської ДПІ Тетяни Вітер із представником Громадської організації «Розвиток місцевих громад». Під час спілкування обговорювались новації податкового законодавства, зокрема, прийняті Законом України від 30 червня 2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій, відповідальності за невикористання РРО та/або ПРРО.

Під час діалогу податківиця акцентувала увагу,  що ДПС продовжує роботу із вдосконалення функціоналу безоплатного ПРРО, розробленого ДПС, зосередившись на тому, що платники можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО (ПРРО), у залежності від своїх потреб. Дуже зручно, що ПРРО можливо зареєструвати через Електронний кабінет.

Крім того, посадовиця роз’яснила переваги подання звітності в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний кабінет», завдяки якому зменшується час на оформлення та подання звітності до контролюючого органу.

Також під час зустрічі Тетяна Вітер рекомендувала використовувати  мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.  Його можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. Для користування усім функціоналом застосунку потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. Фахівець проінформувала, що «Моя податкова» ­– це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для платників, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

 

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області