Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Диканська ДПІ: Інформаційно-роз’яснювальні зустрічі з громадськими організаціями з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 22 грудня 2023 о 13:27

У ході зустрічі з представниками  Диканської районної громадської організації «Союз Чорнобиль» та Місцевого осередку ГО «ВФСТ «Колос» у Диканському районі, начальниця Диканської ДПІ Ольга Селецька, детально ознайомила присутніх із актуальними питаннями застосування податкового законодавства.

Особливу увагу приділила питанню відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Зазначила, що за новими правилами,   з 1 жовтня 2023 року, відповідно до Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану", відновлюється застосування штрафних санкцій.

Також, детально зупинилася на питанні порядку оподаткування благодійної допомоги, яка виплачена (надана) міжнародними благодійними організаціями (їх філіями, представництвами), перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України (далі – КМУ), на користь фізичних осіб, які мешкають на території бойових дій, та/або вимушено покинули місце проживання. Повідомила, що більш детальну інформацію можна отримати на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/709692.html .

Присутнім було надано вичерпні відповіді на всі запитання відповідно до чинного законодавства.

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області