Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч із представниками Горішньоплавнівської міської ТГ щодо новацій податкового законодавства

опубліковано 14 грудня 2023 о 16:26

Продовжуються зустрічі за участі начальниці Горішньоплавнівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Юліі Фесенко із представниками Горішньоплавнівської міської територіальної громади, щодо роз’яснення вимог Закону України  від   30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Під час зустрічі присутні обговорили основні зміни, що внесені до податкового законодавства. Особливу увагу було звернуто на обов’язковість застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання.

Було наголошено, що Закон № 3219 передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу. Фізичні особи – підприємці  – платники єдиного ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

У ході зустрічі акцентовано увагу на тому, що фізичні особи-підприємці можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО (ПРРО), у залежності від своїх потреб. ПРРО можливо зареєструвати через Електронний кабінет, при цьому, ПРРО має низку переваг перед класичними касовими аппаратами. ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Також було зазначено, що відповіді на запитання,  роз’яснення та практичну допомогу при реєстрації РРО/ПРРО можливо отримати звернувшись до Центру обслуговування платників Горішньоплавнівської ДПІ.

Горішньоплавнівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області