Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч з головою Скороходівської ТГ

опубліковано 08 грудня 2023 о 13:22

Днями керівник Чутівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області  Ірина Пирлик зустрілася з Головою Чутівської територіальної громади Валерієм Штепкою. На зустрічі обговорювалися актуальні питання дотримання законодавства у сфері застосування РРО та ПРРО відповідно до вимог Закону Украіни від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 265), з урахуванням норм Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219), зокрема, в частині  застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку, які здійснюють готівкові розрахунки.

Ірина Пирлик звернула увагу на те, що суб’єкти господарювання  можуть на власний вибір використовувати класичний РРО або програмний РРО (ПРРО). Зареєструвати ПРРО зручно та легко через Електронний кабінет.

Особливу увагу під час обговорення приділили Закону № 3219 в частині відновлення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону № 265.

Чутвська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області