Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасність подання декларацій - тема внутрішнього навчання державних службовців

опубліковано 26 січня 2024 о 14:35

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції продовжується робота щодо запобігання корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень.

Так, нещодавно в Головному управлінні ДПС у Полтавській області (далі – ГУ ДПС), в рамках проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи із запобігання, виявлення і протидії корупції, що передбачено Антикорупційною програмою Державної податкової служби України на 2023-2025 роки, затвердженої наказом ДПС від 10.04.2023 № 221 «Про затвердження Антикорупційної програми Державної податкової служби України на 2023-2025 роки» зі змінами, з метою контролю за дотриманням вимог фінансового контролю працівниками ГУ ДПС, керівництвом уповноваженого підрозділу проведено Zoom-конференцію з питань своєчасності подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за звітні періоди, термін подання яких закінчується 31.01.2024.

Під час Zoom-конференції було проведено роз’яснювальну роботу з питань заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, достовірності відображення відомостей в декларації та обговорення найбільш поширених помилок. Окремо було роз’яснено вимоги щодо правильності відображення відомостей про отримані  доходи та здійснені видатки у звітному періоді.

Також, рекомендовано суб’єктам декларування ознайомитись з оновленими роз’ясненнями Національного агентства з питань запобігання корупції за допомогою ресурсу «База знань» – інформаційний ресурс для легкого пошуку роз'яснень, зокрема щодо:

розділу «Декларування» за наступним посиланням: «https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/»;

розділу «Технічна допомога в роботі з реєстрами НАЗК» за наступним посиланням: «https://wiki.nazk.gov.ua/category/tehnichna-dopomoga-v-roboti-z-reyestramy-nazk/».

Відповідні роз’яснювальні заходи є невід’ємною частиною функціональних обов’язків уповноваженого підрозділу та будуть проводитись відповідно до актуальних надалі антикорупційних тематик.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області