Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про дотримання вимог антикорупційного законодавства під час внутрішнього навчання державних службовців

опубліковано 22 грудня 2023 о 13:39

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції (далі – Відділ, уповноважений підрозділ) у продовження роз’яснювальної роботи щодо запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням повідомляє наступне.

Нещодавно в Головному управлінні ДПС у Полтавській області керівництвом уповноваженого підрозділу проведено Zoom-конференцію за темою «Запобігання та виявлення корупції в органах ДПС, суб’єкти здійснення, особливості реалізації їх повноважень. Додаткові заходи фінансового контролю».

В рамках Zoom-конференції було проведено роз’яснювальну роботу з питань запобігання корупції, в тому числі щодо заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента та повідомлення про суттєві зміни у майновому стані в зв’язку з набранням чинності Закону України від 20.09.2023 № 3384-IX «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» (далі – Закон № 3384), яким відновлено електронне декларування.

Відповідні роз’яснювальні заходи є невід’ємною частиною функціональних обов’язків уповноваженого підрозділу та будуть проводитись відповідно до актуальних надалі антикорупційних тематик.

Враховуючи, що кампанія декларування розпочата, нагадуємо, що подання декларацій здійснюється до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за наступним посиланням: «https://portal.nazk.gov.ua/login».

Також, рекомендуємо суб’єктам декларування ознайомитись з оновленими роз’ясненнями Національного агентства з питань запобігання корупції за допомогою ресурсу «База знань» – інформаційний ресурс для легкого пошуку роз'яснень, зокрема щодо:

розділу «Декларування» за наступним посиланням: «https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/»;

розділу «Технічна допомога в роботі з реєстрами НАЗК» за наступним посиланням: «https://wiki.nazk.gov.ua/category/tehnichna-dopomoga-v-roboti-z-reyestramy-nazk/».

Крім того, звертаємо увагу суб’єктів декларування, що Законом № 3384 встановлені наступні терміни для подання декларацій:

щорічні декларації та декларації кандидата на посаду за 2021-2022 роки необхідно подати до 31 січня 2024 року, а щорічну декларацію за 2023 рік – до 31 березня 2024 року включно. Якщо особа подала щорічну декларацію за минулий рік, декларація кандидата на посаду за цей період не подається.

Декларації при звільненні, обов’язок подання яких настав з 12.10.2023, подають протягом 30 календарних днів з дня припинення відповідної діяльності. У разі, якщо такий обов’язок настав до 12.10.2023, то такі декларації (за 2022 - 2023) подаються до 31.01.2024.

При цьому, наголошуємо, що у разі необхідності можливо виправити декларацію лише один раз протягом 30 днів з дня її  подання.

Нагадуємо про адміністративну та кримінальну відповідальність, передбачену за порушення вимог фінансового контролю!

У разі виникнення питань за напрямком роботи уповноваженого підрозділу просимо звертатись безпосередньо до працівників Відділу за номерами телефону (0532) 503534 та (0532) 503509.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області