Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запобігання проявам корупції – основа доброчесності державних службовців

опубліковано 29 вересня 2023 о 08:25

Нещодавно Департаментом з питань запобігання та виявлення корупції ДПС України для працівників ДПС було проведено вебінар за темою: «Поняття викривачів корупції. Особливості розгляду повідомлень в органах ДПС, захист їх прав та законних інтересів». Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області долучилися до вказаного заходу та забезпечили присутність 405 працівників.

По завершенню вебінару начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Шовкопляс наголосив на засадах і принципах організації роботи з повідомленнями про корупцію.

Акцентував увагу на дотриманні працівниками уповноваженого підрозділу конфіденційності при роботі з повідомленнями про корупцію, а саме – не розкриття інформації про особу викривача, його близьких або інших даних, які можуть ідентифікувати особу викривача, його близьких осіб, третім особам, які не залучаються до розгляду, перевірки та/або розслідування повідомлених ним фактів, а також особам,  дій або бездіяльності яких стосуються повідомлені ним факти, крім випадків, установлених законом, а також нерозголошення такої інформації працівниками ДПС та її територіальних органів, які залучаються до процедур попереднього розгляду, ідентифікації, опрацювання, використання та збереження повідомлень про корупцію.

Олександр Шовкопляс нагадав про канали і способи повідомлень працівниками про факти порушень вимог антикорупційного законодавства та про обов’язок вжиття заходів запобігання корупції у підпорядкованих структурних підрозділах. Одним із каналів повідомлення про факти корупції, свідками яких стали працівники, є спеціальний ресурс - Єдиний портал повідомлень викривачів .

У ході спілкування наголошено на необхідності дотримання вимог Закону України від 14.10.2014 № 1700-VII «Про запобігання корупції», Методичних рекомендацій  з питань прийняття та розгляду повідомлень про корупцію в органах Державної податкової служби, затверджених наказом ДПС України від 03.09.2020 № 468 зі змінами та нетерпимості до корупції у всіх її проявах.

Внутрішнє навчання державних службовців – важлива складова підвищення кваліфікації.

Головне управління ДПС у Полтавській області