Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 5 млн грн – надходження до місцевих бюджетів Полтавщини від ліцензування у сфері підакцизної групи товарів

опубліковано 01 квітня 2024 о 08:01

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що за січень – лютий 2024 року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 5,2 млн грн плати за ліцензії на право здійснювати продаж, зберігання та виробництво алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Про це повідомила місцевим медіа в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.

Надходження плати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними і тютюновими виробами зросли на 0,7 млн гривень, порівняно із відповідним періодом 2023 року. 

Крім того, суб’єкти господарювання Полтавщини спрямували до місцевих бюджетів 1 млн грн плати за отримання ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі пальним та його зберігання.

З початку 2024 року фахівцями податкової служби Полтавщини оформлено 1118 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією. В тому числі, суб’єкти господарювання отримали 619 ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та 499 ліцензій на право торгівлі тютюновими виробами. При цьому, діючими налічуються 6683 ліцензії.

Звертаємо увагу, що з умовами отримання ліцензій та переліком необхідних документів, можна ознайомитись за посиланням: https://poltava.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/

Для оперативного реагування на недотримання податкового законодавства, у тому числі, у сфері реалізації підакцизної продукції, можна інформувати ДПС про такі випадки через чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».

 

Головне управління ДПС у Полтавській області