Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2024 року платники Полтавщини сплатили понад 25 млн грн мінімального податкового зобов’язання

опубліковано 29 березня 2024 о 08:02

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомили, що у січні – лютому 2024 року фізичні особи Полтавщини спрямували до зведеного бюджету 27,1 млн грн мінімального податкового зобов’язання.

З початку 2024 року фахівці податкової служби області проводять звірки з платниками податків у частині проведення правильності проведеного розрахунку мінімального податкового зобов’язання, метою якої є уточнення інформації в ІКС «Податковий блок» про власників (користувачів) земельних ділянок сільськогосподарського призначення, площі, адреси та їх цільового використання.

Нагадуємо, з 1 січня 2024 році діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи. Нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) при визначенні мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Головне управління ДПС у Полтавській області