Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплачено понад 24 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів до місцевих бюджетів Полтавщини

опубліковано 02 березня 2023 о 08:20

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, впродовж січня 2023 року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 24,4 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами. За словами заступника начальника ГУ ДПС у Полтавській області Олега Волошинова, виконання доведеного індикативного показника забезпечено на рівні 128,4 відсотків, що в гривневому еквіваленті означає 5,4 млн грн, які додатково надійшли до скарбниць територіальних громад.

 Надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів  на початку 2023 року  скоротились на 16,2 відсотки в порівнянні з січнем минулого року, що обумовлено змінами в податковому законодавстві – не оподатковується акцизним податком вартість тютюнових виробів, реалізованих в роздрібній торгівлі.

Нагадуємо, керівники територіальних громад мають контролювати дотримання вимог законодавства всіма господарюючими суб’єктами, які реалізують алкогольну та тютюнову продукцію, а споживачі мають купувати марковану підакцизну продукцію, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.

Перевірити достовірність чеку можна за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

Головне управління ДПС у Полтавській області