Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевого бюджету Полтавщини надійшло понад 6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

опубліковано 24 січня 2023 о 10:15

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомили, що за результатами проведеної роботи до місцевого бюджету Полтавської області по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачений юридичними особами за грудень 2022 року забезпечено надходження в сумі  6 млн 158,4 тис гривень.

Вказана сума перевищила надходження за аналогічний період 2021 року на  982,2 тис грн (+19%).

Крім того, у грудні 2022 року від підприємств, якими допущено несплату узгоджених сум податкових зобов’язань додатково надійшло 748,3 тис грн по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Заступник начальника ГУ ДПС у Полтавській області Алла Рябкова зазначила представникам ЗМІ, що пріоритетним напрямком у роботі органів ДПС є  проведення заходів спрямованих на забезпечення надходжень до місцевого бюджету Полтавської області по місцевих податках і зборах з юридичних осіб. В зв’язку з вищезазначеним, на постійній основі проводилася роз’яснювальна робота посадовим особам підприємств, направлена на забезпечення рівномірної сплати платниками-юридичними особами задекларованих сум податкових зобов’язань у встановлені законодавством терміни.

Нагадуємо, що відповідно до пп. 266.10.1 ст.266 ПКУ, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Тому, 30 січня 2023 року останній день сплати юридичними особами податкового зобов’язання за IV квартал 2022 року з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Окрім того, зазначаємо, що з 1 січня 2023 року запроваджена нова форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Оновлену форму декларації ви можете знайти за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/mistsevi-podatki/podatok-na-neruhome-mayno--/formi-zvitnosti/643040.html

Головне управління ДПС у Полтавській області