Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 2022 рік від платників Полтавщини надійшло понад 297 млн гривень податку на майно з фізичних осіб

опубліковано 20 січня 2023 о 11:00

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомили, що станом на початок січня 2023 року на податковому обліку ГУ ДПС Полтавщини перебувають 384133 платника податку на майно з фізичних осіб, в тому числі: 350274 платника плати на землю з фізичних осіб, 33823 платників по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб та 36 платників транспортного податку з фізичних осіб.

Згідно із вимогами Податкового кодексу України, фізичні особи сплачують податок на підставі податкового повідомлення-рішення відповідно до встановленої форми, в якому зазначається сума податку, котре орган ДПС надсилає громадянину.

Податок сплачується фізичними особами впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. За дванадцять місяців 2022 року до місцевих бюджетів Полтавської області забезпечено надходження в сумі 297,7 млн гривень податку на майно з фізичних осіб.

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави.

В Головному управлінні ДПС в області підкреслили, що постійно перебувають на зворотньому зв’язку з платниками, використовуючи такі можливості, як: гарячi лінії та комунікаційну податкову платформу,  субсайт Головного управління ДПС  у Полтавській області вебпорталу ДПС, офіційну сторінку ГУ ДПС в області  у соціальній мережі Facebook, а також YouTube канал Головного управління ДПС  у Полтавської області.

Головне управління ДПС у Полтавській області