Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 1,133 млн. грн. податків і зборів отримали місцеві бюджети Полтавщини цьогоріч

опубліковано 22 лютого 2022 о 15:34

«За січень 2022 року до місцевих бюджетів області зібрано податків та зборів, які контролюються ГУ ДПС у Полтавській області, в сумі 1 132,6 млн. гривень», - повідомив у ході спілкування із пресою в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко. У тому числі по основних бюджетоформуючих податках надходження склали: по податку на доходи фізичних осіб – 627,0  млн грн; податку на прибуток – 2,2 млн грн; податку на майно – 145,3 млн грн, в тому числі по земельному податку та орендній платі – 107,3 млн грн; єдиному податку – 200,5 млн грн, в тому числі: з юридичних осіб – 13,2 млн грн, з фізичних осіб – 107,3 млн грн, з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків, – 79,9 млн грн; рентній платі за користування надрами – 123,5 млн грн; акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 29,1 млн грн; екологічному податку – 0,8 млн грн;  платі за ліцензії – 2,0 млн грн, в тому числі на виробництво та обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 1,7 млн грн та на виробництво та обіг пального – 0,3 млн гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року забезпечено приріст надходжень на 24,9%, в тому числі по: податку на доходи фізичних осіб – на 20,2%;  рентній платі за користування надрами -  в 1,2 рази; податку на майно - на 22,5 %, в т.ч.  податку на нерухоме майно – на 37,3 %, земельному податку та орендній платі -  на 18,5%; єдиному податку – на 15,2 %, в т.ч. єдиному податку з фізичних осіб – на 25,1 %, з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків – на 8,8%; акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – на 9,9 відсотків.

За січень 2022 року забезпечено надходження сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 735,2 млн грн, що більше минулорічного показника на 112,6 млн грн., або на 18,1 відсотка.

Крім того, в Головному управлінні ДПС у Полтавській області нагадали, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya. Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

З 1 січня 2022 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році. Задекларуйте доходи та подайте податкову декларацію про майновий стан    і доходи до 1 травня 2022 року! Телефони для консультацій розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/anonsi-ark/29094.html.

Також інформуємо - завантажити програмне забезпечення та ознайомитися з нормативними та інформаційними матеріалами з питань застосування РРО/ПРРО можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Телефони для консультацій розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/anonsi-ark/29094.html. Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу    «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

          Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук: Державна податкова служба  України   https://www.facebook.com/TaxUkraine та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/  Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua  Державна податкова служба УкраїниYou Tube youtube.com/TaxUkraine

 

Головне управління ДПС у Полтавській області