Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 4,4 млрд. грн. податків надійшло до бюджетів усіх рівнів від платників Полтавщини з початку року

опубліковано 21 лютого 2022 о 10:21

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, протягом 2022 року до бюджетів усіх рівнів платниками податків області сплачено 4 млрд. 418,4 млн. гривень.

«До державного бюджету зібрано платежів у сумі 3 млрд. 285,8 млн грн., в тому числі до загального фонду державного бюджету збір склав – 3 млрд. 285,5 млн. гривень», - проінформував журналістів в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко.

В розрізі основних бюджетоформуючих податків загального фонду державного бюджету надходження склали по: податку та збору на доходи фізичних осіб – 223,9 млн грн, в тому числі по військовому збору – 54,8 млн грн, податку на прибуток – 20,9 млн грн, ПДВ – 686,4 млн грн, акцизного податку з ввезених в Україну підакцизних товарів (продукції) – 6,6 млн грн, рентній платі за користування надрами – 2 341,9 млн грн, екологічному податку – 1,4 млн грн, частині чистого прибутку (доходу) – 1,6 млн гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року приріст надходжень до загального фонду державного бюджету складає 1 433,0 млн грн, або на 77,4%, в тому числі по: податку та збору на доходи фізичних осіб – на 13,2 %, ПДВ – на 31,6 %, рентній платі за користування надрами –  у 2,2 рази, екологічному податку – на 42,1 відсотків.

Крім того, в Головному управлінні ДПС у Полтавській області нагадали, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya. Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

З 1 січня 2022 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році. Задекларуйте доходи та подайте податкову декларацію про майновий стан    і доходи до 1 травня 2022 року! Телефони для консультацій розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/anonsi-ark/29094.html.

Також інформуємо - завантажити програмне забезпечення та ознайомитися з нормативними та інформаційними матеріалами з питань застосування РРО/ПРРО можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Телефони для консультацій розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/anonsi-ark/29094.html. Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу    «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

          Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук: Державна податкова служба  України   https://www.facebook.com/TaxUkraine та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/  Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua  Державна податкова служба УкраїниYou Tube youtube.com/TaxUkraine

 

Головне управління ДПС у Полтавській області