Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 686 млн. грн. податку на додану вартість сплатили до державної скарбниці полтавські платники

опубліковано 14 лютого 2022 о 09:06

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області на разі забезпечено надходження податку на додану вартість до Державного бюджету в сумі 686,4 млн.грн., що на 521,6 млн.грн. більше надходжень за відповідний період 2020 року.

Як повідомила пресі заступник начальника ГУ ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна, станом на 01.02.2022 року найбільші суми ПДВ до бюджету спрямували платники, які зареєстровані в м. Полтаві – 254,2 млн. гривень. Від суб’єктів господарської діяльності - юридичних і фізичних осіб м. Кременчук, м. Горішні плавні, Глобинського, Кобеляцького та Козельщинського районів надійшло – 157,4 млн.грн., Карлівського, Машівського та Чутівського – 92,5 млн.грн., Лубенського, Хорольського, Пирятинського, Оржицького, Гребінківського та Семенівського районів – 73  млн.грн., Полтавського, Диканського, Новосанжарського, Решетилівського районів – 58,7 млн.грн. Підприємства Гадяцького, Зіньківського, Котелевського та Лохвицького районів забезпечили надходження податку в сумі 27,4 млн.грн., Миргородського, Великобагачанського, Шишацького районів – 23,1 млн. гривень.

 За січень 2022 року до загального фонду державного бюджету надійшло 17,2 млн.грн. податку на прибуток. В порівнянні з відповідним показником минулого року надходження податку на прибуток до державного бюджету збільшились на 10,1 млн.грн. та склали 17,2 млн.грн.  проти 7,1 млн.грн. за січень 2021 року.

За січень 2022 року 55 юридичним особам - платникам області відшкодовано ПДВ на розрахунковий рахунок у банку в розмірі 82,1 млн.  гривень.

Також Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

 

Головне управління ДПС у Полтавській області