Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У минулому році від платників Полтавщини надійшло 301,5 млн. грн. податку на майно з фізичних осіб

опубліковано 28 січня 2022 о 15:48

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна проінформувала журналістів, що станом на початок січня 2022 року на податковому обліку ГУ ДПС Полтавщини значаться 374199 платників податку на майно з фізичних осіб, в тому числі: 339608 платників  плати за землю з фізичних осіб, 34544 платника по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб та 47 платників транспортного податку з фізичних осіб.

Згідно з  вимогами Податкового кодексу України, фізичні особи сплачують податок на підставі податкового повідомлення – рішення відповідно до встановленої форми, в якому зазначається сума податку та яке орган державної податкової служби надсилає громадянину.

Податок сплачується фізичними особами впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

Заступник керівника ГУ ДПС в області зауважила, що завдяки ефективному діалогу та дієвій співпраці податківців із платниками податків області та керівниками територіальних громад, з початку року до місцевих бюджетів Полтавщини забезпечено надходження в сумі 301,5_млн.грн податку на майно з фізичних осіб. У порівнянні з 2020 роком додаткові надходження по податку на майно з фізичних осіб складають 16,5 млн. гривень.

Крім того, Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

                                                                                             

 

Головне управління ДПС у Полтавській області