Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини зафіксували чергове порушення: проведено перевірку за заявою споживача

опубліковано 01 лютого 2024 о 17:38

Податківцями Полтавщини розглянуто звернення громадянина згідно з вимогами Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян», яке надійшло на сервіс «Пульс» Державної податкової служби України. За результатами розгляду та доперевірочного аналізу було схвалено рішення про доцільність проведення фактичної перевірки, з метою перевірки фактів про порушення законодавства, наведених у зверненні.

У ході проведення перевірки господарської одиниці на території одного  з торгових центрів м. Полтави встановлено факт торгівлі тютюновими виробами, зокрема, електронними сигаретами, які всупереч вимогам законодавства, не були марковані марками акцизного податку встановленого зразка. Продаж зазначеної продукції підприємець здійснював без застосування належним чином зареєстрованого класичного реєстратора розрахункових операцій чи програмного реєстратора розрахункових операцій, що підтверджувало інформацію наведену в зверненні, а також без придбання відповідної ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. 

За ініціативою податківців тютюнові вироби вилучені з незаконного обігу правоохоронними органами, на підприємця складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 статті 1551 КУпАП, який направлено для розгляду до відповідного судового органу.

Згідно з результатами проведеної перевірки до суб’єкта господарювання за виявлені порушення, в установленому законом порядку, будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції на орієнтовну суму 35,6 тисяч гривень. 

Головне управління ДПС у Полтавській області акцентує увагу платників, які здійснюють продаж підакцизних товарів, на безумовному дотриманні вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та на необхідністі придбання відповідних ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/чи тютюновими виробами.

Наголошуємо, що громадяни мають можливість повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про виявлені факти порушень законодавства. Після опрацювання отриманої інформації ДПС будуть вжиті відповідні заходи для припинення порушень та/або незаконної діяльності.

Головне управління ДПС у Полтавській області