Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у Полтавській області: контроль за діяльністю закладів «швидкого харчування»

опубліковано 28 грудня 2023 о 17:53

Податківцями Полтавщини розглянуто звернення громадянина відповідно до вимог Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян». За результатами розгляду та доперевірочного аналізу було схвалено рішення про доцільність проведення фактичної перевірки закладу громадського харчування у м. Полтаві, в якому здійснювалась реалізація страв швидкого приготування (fast food). 

Під час проведення фактичної перевірки встановлено та зафіксовано факт здійснення розрахункових операцій без застосування реєстратора розрахункових операцій, суб’єкт господарювання не забезпечив можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані товари з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв. Також встановлено факт використання даним суб’єктом праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин відповідно до чинного законодавства.

За результатами перевірки до суб’єкта господарювання за виявлені порушення, в установленому законом порядку, будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції. На винних осіб складено протоколи про адміністративну відповідальність за ч. 1 статті 1551 та ч. 1 статті 16315 КУпАП.

Матеріали щодо встановленого порушення вимог законодавства про працю скеровано для розгляду та прийняття відповідного рішення до Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Головне управління ДПС у Полтавській області вкотре наголошує, що суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування, відповідно до вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (із змінами та доповненнями), при здійсненні розрахункових операцій повинні обов’язково застосовувати РРО/ПРРО, а також офіційно працевлаштовувати найманих працівників. 

Головне управління ДПС у Полтавській області