Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Полтаві відбувся семінар на тему: «Реалізація права на податкову знижку за допомогою електронних сервісів ДПС»

опубліковано 25 грудня 2023 о 13:25

Днями в ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся семінар на тему: «Реалізація права на податкову знижку за допомогою електронних сервісів ДПС». Захід проведено з метою популяризації використання електронних сервісів податкової серед широких верств населення.

На початку заходу фахівці поінформували про перелік витрат, на які надається податкова знижка, та діючих обмежень щодо її отримання. А також відповіли на питання щодо копій підтверджуючих документів, які необхідно додати до декларації про майновий стан і доходи.

Під час спілкування було розглянуто 2 способи дистанційного подання декларації про майновий стан і доходи з метою реалізації права на отримання податкової знижки:

1) через «Електронний кабінет платника» (http://cabinet.tax.gov.ua);

2) через мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS.

В кінці заходу було наголошено, що використання права на нарахування податкової знижки не продовжується та не переноситься на наступний рік, якщо громадянин не скористався своїм правом у встановлений строк. Тому декларацію про майновий стан і доходи за 2022 рік з метою отримання податкової знижки слід встигнути подати до 31 грудня 2023 року.

 

ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області, тел. (0532) 59-30-30, (0532) 59-45-05