Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання податкової декларації про доходи українцями, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном

опубліковано 22 березня 2023 о 13:12

Машівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області повідомляє, що, українці, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, мають подати податкову декларацію про доходи за 2022 рік до 1 травня цього року.

Також до 1 серпня включно треба сплатити податкові зобов’язання.

Громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію:

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;

- в електронній формі через особистий електронний кабінет на сайті податкової, але для цього необхідно мати електронний ключ.

Українцям, які отримали іноземний дохід та сплатили податки за межами України, для зарахування сплачених податків необхідно отримати довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об'єкт оподаткування, легалізовану у відповідній закордонній дипломатичній установі України країни, де отримувався такий дохід (прибуток).

У разі відсутності у платника податку підтверджувальних документів щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня року, наступного за звітним .

Несвоєчасне подання декларації тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень. Крім того, застосовується адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Машівська ДПІ ГУ ДПС  у Полтавській області